- Od kuchni
- Od kuchni
Kraft Bistro: od teraz macie powód, by choć na chwilę zatrzymać się w Radomiu
Stara kuźnia w Radomiu właśnie przeżywa swoje drugie życie i kto wie, czy nie bardziej udane. W jej wnętrzach powstała restauracja, w której dobrze zjecie, zorganizuje imprezę i weźmiecie udział w warsztatach kulinarnych. Przedstawiamy Kraft Bistro.
Kraft Bistro to wyjątkowe miejsce na mapie Radomia, ale też Polski. W sercu miasta powstał lokal na światowym poziomie, rodem z Nowego Jorku. Wnętrze jest eklektyczne - lampy w stylu art deco, duże okna i kolorowe kanapy odnoszą się do luksusu lat 20. Nie zapomniano też o historii miejsca. Skórzane obicia krzeseł nawiązują do końskich siodeł i są ukłonem w stronę dawnej kuźni. Wnętrze zaprojektowano z wielką dbałością o detal, jest przestronne i bardzo jasne ze względu na duże okna.

Nazwa lokalu (craft z ang. rzemiosło) nawiązuje do jakości podawanych potraw, ale również do dbałości o szczegóły oraz dodatki jakie nadają wnętrzu klimat. Chłodna kolorystyka przełamana jest mosiężnymi i drewnianymi elementami. Wnętrze posiada też wiele geometrycznych akcentów, które również charakterystyczne były dla luksusowej epoki art déco.
Zjecie tu dania kuchni polskiej, ale też światowej. W karcie widnieje łosoś ze szparagami, ravioli z szynką parmeńską, makaron, ale też kraftburger i stek. Wpadać można tu już od rana na śniadani, np. na omlet, szakszukę z avokado i kolendrą czy croissanty z szynką. Dla bardziej wybrednych kokosowy pudding z chia czy domowa granola z jogurtem. Ceny dań są bardzo przystępne.
Oprócz restauracji jest tu również specjalna przestrzeń do organizowania imprez okolicznościowych i warsztatów.

