reklama
  • Od kuchni
  • Restauracje

Kogel Mogel w Krakowie

autor: Weranda Weekend
  • Kuchnia polska
Gęś w Koglu Moglu

Kogel Mogel polecają recenzenci „Le Parisien”, „Guardiana” i „The Daily Telegraph”. Restauracja dostała dwa komplety sztućców w tegorocznym wydaniu przewodnika Michelin, m.in. za wystrój i jakość obsługi.

Krakowski Kogel Mogel to świątynia polskiej kuchni. I to kuchni wysokiej, bezkompromisowej, wytwornej. Wstępne modlitwy zacznijmy więc od tatarów – zarówno klasycznego, z polędwicy, zaprawionego jak należy sardynką (29 zł), jak i łososiowego, któremu towarzyszy czarny kawior (24 zł). Jest też śledzik (16 zł) i terrine z gęsi (15 zł).

Na prawdziwą litanię złożyć się może lokalny gulasz z polędwicy z suszonymi grzybami (38 zł). Albo krakowska kaczka z jabłkami i miodem (52 zł). I oczywiście confit z gęsiej nóżki serwowane z pieczonymi renklodami – absolutny hit, nagrodzony w konkursie na najlepszą gęsinę w Polsce (49 zł). Końcowe błogosławieństwo przyniesie ekumeniczna pascha wprost z krakowsko-żydowskiego Kazimierza (14 zł) albo po prostu boski kogel-mogel z truskawkami.

Kogel Mogel ul. Sienna 12, Kraków, www.kogel-mogel.pl
  • Restauracja Kogel Mogel
    Restauracja Kogel Mogel
  • Restauracja Kogel Mogel
    Restauracja Kogel Mogel
  • Restauracja Kogel Mogel
    Restauracja Kogel Mogel
  • Restauracja Kogel Mogel
    Restauracja Kogel Mogel
  • Restauracja Kogel Mogel
    Restauracja Kogel Mogel
  • Restauracja Kogel Mogel
    Restauracja Kogel Mogel
  • Restauracja Kogel Mogel
    Restauracja Kogel Mogel
  • Restauracja Kogel Mogel
    Restauracja Kogel Mogel

Kontakt

ul. Sienna 12, Kraków
tel. 12 426 49 68
reklama

Lokalizacja

reklama
reklama

Zostań z nami

Bądź na bieżąco