reklama
  • Dzieje się

Finał pierwszego wydarzenia Dr Irena Eris Tasty Stories

autor: Weranda Weekend

Uroczystą plenerową kolacją „ONI” w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój zakończyła się pierwsza część projektu Dr Irena Eris Tasty Stories 2018.


Ideą projektu Tasty Stories, który na stałe wpisał się w kalendarz wydarzeń Hoteli SPA Dr Irena Eris, jest przybliżenie gościom oraz miłośnikom dobrej kuchni ciekawych postaci związanych z hotelem i regionem. Bohaterami historii opowiedzianych smakiem są lokalni producenci, godni naśladowania społecznicy, pracownicy i szefowie kuchni oraz inni ciekawi ludzie, których życie na co dzień jest związane z kuchnią, regionem i otoczeniem Hoteli SPA Dr Irena Eris. W tym roku sięgnięto do źródeł emocji i uczuć, które towarzyszą gotowaniu, gdyż bagaż doświadczeń, jaki niosą ze sobą ludzie, określa ich kulinarne dokonania.

Weekend Dr Irena Eris Tasty Stories w Hotelu SPA Dr Irena Eris w Krynicy-Zdroju rozpoczął się śniadaniem, podczas którego goście hotelu mieli okazję spróbowania wyśmienitych lokalnych produktów. Filmową ucztę zapewnił dokument „W obronie jedzenia” i debata z udziałem szefów kuchni, którzy odnieśli się do trudnej tematyki filmu propagującego bezwzględną uważność żywieniową.


Zwieńczeniem spotkań była Kolacja Oni, podczas której Janusz Myjak, szef kuchni Restauracji Szósty Zmysł w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój, oraz dwóch jego przyjaciół - szefów kuchni z Krakowa – Paweł Krasa z Restauracji Bottiglieria 1881 oraz Marcin Sołtys z Restauracji Filipa 18 - zaserwowali sześciodaniowe menu, złożone z regionalnych smaków i, przede wszystkim, opracowane wspólnie przez szefów. Pstrąg z jabłkiem i crème fraîche, koźlę w bulionie, mangalica z wędzonymi ziemniakami i kminkiem, jesiotr z kapustą i kiszonym ogórkiem – to tylko wybrane dania, których mieliśmy okazję spróbować. Każde zostało poprzedzone opowieściami o ich inspiracji oraz filmowymi portretami tegorocznych bohaterów „tasty stories”.

tasty stories stół
fot. materiały prasowe
fot. materiały prasowe
fot. materiały prasowe

Jednak to nie koniec emocji związanych z projektem. Drugie wydarzenie będzie miało równie smakowity finał podczas – wyjątkowego, bardzo kobiecego weekendu z Kolacją „ONE” w Hotelu SPA Dr Irena Eris na Wzgórzach Dylewskich już 19-21 października 2018 r.

Więcej informacji: www.DrIrenaErisTastyStories.com

reklama

Lokalizacja

reklama

Zostań z nami

Bądź na bieżąco